Na Kürt Rogiers ook Sven Ornelis weg bij ochtend Q-Music

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sven Ornelis (42) stapt op als presentator van het ochtendprogramma 'Ornelis & Vancoillie'. Dat heeft hij dinsdagochtend op Q-Music bekendgemaakt. De laatste ochtendshow van Sven wordt de Foute 128 op 26 juni 2015, de ochtend van de Foute Party.

tdl, wver

Ornelis gaat zich bezighouden met de leiding van de radiozender. Hij wordt adjunct-programmadirecteur onder Tom Klerkx, de baas van Q-Music en Joe FM. De stem van Sven Ornelis verdwijnt niet helemaal van de radio. Hij zal nog bij Q-Music presenteren, maar sowieso niet meer in het belangrijke ochtendblok. Maarten Vancoillie zal het ochtendprogramma alleen verder presenteren, er komt tot nader order niemand in de plaats van Sven.

De 26-jarige Vancoillie verving op 1 september 2014 Kürt Rogiers aan de zijde van Sven Ornelis na zes jaar van het ochtendprogramma Ornelis & Rogiers Showtime. Voor hij met Kürt Rogiers in zee ging, presenteerde Ornelis maar liefst acht jaar lang de Deckers & Ornelis Ochtendshow, die eigenlijk in 2000 bij Radio Donna was begonnen.

'Ik heb 14 jaar lang ochtendradio gemaakt', aldus Ornelis dinsdagochtend. 'Dat is lang. Ik ben er al een paar jaar over aan het nadenken hoe lang ik hier nog wil zitten. Ik wil nieuwe radiomakers kansen geven. Nu kan ik met een gerust hart mijn plekje op de radio overlaten aan de jonge generatie. Ik ga nieuwe dingen doen, maar blijf op Q te horen.'

'Q zal vanaf september heel anders aanvoelen in de ochtend', zegt programmadirecteur Tom Klerkx. 'Sinds het begin van Q is de stem van Sven immers een constante elke ochtend voor een half miljoen luisteraars. Maar de zender evolueert continu, dus ook de ochtendshow moet evolueren.'

Aangeboden door onze partners