P-Magazine, Ché en Menzo staan te koop

Bron © BELGA

Foto: fvv

De noodlijdende uitgever Think Media Magazines, bekend van titels als P-Magazine, Ché en Menzo, heeft maandag van de rechtbank van koophandel van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Zo kan het in alle luwte zoeken naar een koper voor de magazines.

Dat schrijft De Tijd. De procedure van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen moet een gerechtelijk mandataris de kans bieden een overnemer te vinden voor de tijdschriften en websites van de groep. Naast P-Magazine, Ché en Menzo gaat het om Motoren & toerisme en Culinaire ambiance en onder andere websites Clint.be, Demotorsite.be en Nr10.be.

De gerechtelijke mandataris moet nu proberen een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor zowel de schuldeisers als de 42 vaste werknemers van Think Media Magazines.

Think Media zit al jaren in slechte papieren. 2014 was daarin niet anders, met een omzetdaling van 25 procent en een nettoverlies van ruim 10 miljoen euro.

Sterke man Maurice De Velder gaf eind vorige maand nog aan dat aan een ‘structureel plan’ werd gewerkt om het tij te keren. Daarbij werd een verkoop van de magazines overwogen, klonk het. Dat plan gaat nu dus in uitvoering, zij het onder toezicht van de rechtbank.

Door