Deelnemer zwaar verbrand bij lichtspektakel Waterloo

© BELGA

Een deelnemer aan het spektakel in Waterloo raakte donderdagavond zwaar verbrand. Dat meldt L’Avenir. Dezelfde dag overleed er al een Canadees en ook vrijdag werd een Britse bezoeker getroffen door een hartaanval.

jva

Tijdens een lichtspektakel liep een persoon zware brandwonden op aan zijn gezicht door vuurwerk dat te dichtbij kwam. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Meer details zijn nog niet bekend.

Het grootse licht- en vuurwerkspektakel was opgezet ter herdenking van de 200-jarige verjaardag van de ‘Slag bij Waterloo’. Zo’n 5.000 acteurs en 300 paarden namen deel, ongeveer 11.000 mensen kwamen kijken.

Hartaanval

Donderdag is er al een Canadees overleden in het kamp van de geallieerden in Eigenbrakel, en ook vrijdag werd een Britse bezoeker getroffen door een hartaanval. Dat gebeurde op een van de VIP-parkings. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en naar het universitair ziekenhuis Sint-Luc overgebracht. Daar wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. De man zou er zeer slecht aan toe zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten