Voorzitter politievakbond tekent cassatieberoep aan tegen voorwaarden van vrijlating

Bron © BELGA

Gert Cockx Foto: photo news

Gert Cockx (50), voorzitter van politievakbond NSPV, heeft cassatieberoep aangetekend tegen het arrest van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI). Die besliste donderdag om de vakbondsman vrij te laten, maar koppelde daar wel een aantal strenge voorwaarden aan. De meest opmerkelijke is dat hij drie maanden geen contact mag hebben met zijn echtgenote, die medeverdachte is in het dossier. De man woont nu noodgedwongen bij zijn ouders.

Cockx’ advocaat meent dat de voorwaarden die hij opgelegd kreeg, niet echt logisch zijn. “Zo moet hij bijvoorbeeld een vast adres hebben. Dat had hij, alleen woont daar ook zijn vrouw, met wie hij drie maanden geen contact mag hebben. Een man en een vrouw zijn volgens het burgerlijk recht nochtans verplicht om samen te wonen”, zegt meester Eric Pringuet.

Andere voorwaarden die Cockx opgelegd kreeg, zijn dat hij geen syndicale activiteiten mag ondernemen en geen contact mag hebben met andere NSPV-leden uit het dossier. Al die voorwaarden gelden gedurende drie maanden, tenzij het Hof van Cassatie het arrest van de KI verbreekt.

Gert Cockx wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en passieve private omkoping. Hij zou samen met zijn echtgenote gelden van de vakbond gebruikt hebben voor privédoeleinden, maar ontkent dat met klem.

AANGERADEN
Meest recent