Clarkson valt ‘Top Gear’ aan met eigen autoprogramma

Chris Evans (links), de opvolger van Jeremy Clarkson (rechts). Foto: BELGAIMAGE

Jeremy Clarkson werkt aan een nieuw programma rond auto’s en hij heeft er grootse plannen mee. Dat suggereert hij in zijn column in de Britse krant The Sun. ‘Ik hoop dat Chris geniet van wat, tenminste nog voor de paar komende weken, de grootste autoshow ter wereld is’, zo sneert Clarkson naar Chris Evans, de nieuwe ‘Top Gear’-presentator.

Veel duidelijker is Jeremy Clarkson (55) nog niet geweest over zijn toekomst als tv-maker. In The Sun geeft hij te verstaan door te zullen gaan met het maken van autoprogramma’s. ‘Ik zal de BBC missen, maar niet het presenteren van autoshows, aangezien andere zenders daarin geïnteresseerd zijn’, aldus Clarkson, die enkele maanden geleden door de BBC werd ontslagen na een handgemeen met een producer.

Daarmee geeft het voormalige boegbeeld van ‘Top Gear’ te verstaan aan een nieuw, eigen autoprogramma te werken. Dat het niet zomaar een bescheiden magazine wordt, staat ook al tussen de regels te lezen. Clarkson richt zich immers tot Chris Evans, de radiomaker van de BBC die voortaan ‘Top Gear’ in zijn plaats zal presenteren. Met een sneer geeft Clarkson aan dat Evans maar beter kan genieten van zijn presentatiewerk voor Top Gear, het grootste autoprogramma ter wereld. Tot zijn eigen nieuwe automagazine hem van de markt veegt, aldus Clarkson.

Door
Meest recent