Jonge bestuurder knalt in elektriciteitscabine

  • De wagen kon niet meteen worden getakeld.
Moorsel -

Twee jonge mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een ware ravage aangericht in de achtertuin van Hostellerie De Biek in Moorsel. Met overdreven snelheid reden ze een hoogspanningscabine die meer dan 100.000 euro waard is, in de prak.

De service was rond middernacht net achter de rug en het team van Hostellerie De Biek genoot nog even na op het terras toen plots overal het licht uitviel. ‘Twee seconden eerder hoorden we een wagen slippen, de stoeprand op scheuren en met twee harde knallen tot stilstand komen’, vertelt Pieter Van der Borght, zaakvoerder van De Biek.

‘De noodverlichting sprong aan en we zijn direct gaan kijken wat er aan de hand was. Een wagen was in de Kloosterstraat uit de bocht gevlogen, over dde stoep en de klimop in een voortuin gegaan en tegen onze hoogspanningscabine tot stilstand gekomen. De inzittenden, een chauffeur en passagier van rond de twintig, waren in shock. De vader van de bestuurder is onmiddellijk moeten afkomen, want de chauffeur had rijbewijs noch paspoort bij.’

Blauwe plekken

Wonderwel kwam het duo er met kleerscheuren, wat kneuzingen en blauwe plekken vanaf. De ambulance, de politie en de brandweer kwamen ter plekke. De jongelingen mogen wellicht een gepeperde rekening verwachten. De Biek, dat onlangs in het nieuws kwam omdat het de culinaire hoofdprijs voor Oost-Vlaanderen in de wacht sleepte bij restaurantgids Dining City, had zwaar geïnvesteerd in de cabine. ‘Voor het restaurant en het hotel is veel stroom nodig’, zegt nog Van der Borght.

‘Zo'n installatie kost 120.000 euro. We hebben het noodnummer van Eandis gebeld. De wagen kon niet meteen getakeld worden, omdat dat te gevaarlijk was. Eerst moest in de grote verdeelkast in Meldert deze generator van het circuit worden gehaald. Rond 1.30 uur is de wagen weggehaald. We hebben van Eandis een noodgenerator ter beschikking gekregen. Zodra de opkuis gedaan is en alle experts zijn langs geweest, zullen we een nieuwe moeten kopen en het gebouwtje opnieuw dicht metselen’, aldus nog Van der Borght.

Door LEEN DE SMEDT
AANGERADEN