Rode Kruis helpt bij huwelijken Theater voor Jan Frans Willems

Brasschaat -

Wie vandaag in Brasschaat in het huwelijk treedt, mag in het gemeentehuis rekenen op de aanwezigheid van het Rode Kruis.

‘Juli is een zeer drukke trouwmaand. Op zaterdag hebben we er zes en omdat het een weekenddag is, komt er altijd veel volk mee’, zo legt schepen van Burgerzaken Adinda Van Gerven (N-VA) uit. ‘Omdat trouwen een feest is waaraan veel emoties verbonden zijn en er altijd aanwezigen zijn van alle leeftijden, willen wij maatregelen nemen. De hitte mag geen spelbreker zijn. we hebben het al eens meegemaakt dat een bruidegom onwel werd. In de trouwzaal van het gemeentehuis kan het behoorlijk warm worden’, zegt Van Gerven.

‘Wij hebben tweehonderd flesjes water aangekocht en ervoor gezorgd dat het Rode Kruis van de partij zal zijn. Beschouw het maar als een gratis receptie voor de trouwers, maar dan wel alleen met …water.’

Om het overlijden te herdenken van Vlaams schrijver Jan Frans Willems, organiseert het Willemsfonds provinciaal verbond Antwerpen jaarlijks een Jan Frans Willemsviering in Boechout. Dit jaar heeft de viering plaats op zaterdag 4 juli. De ‘vader van de Vlaamse Beweging’ wordt herdacht met een theatervoorstelling ‘Weerzien’ in de Vooruit.

Door jbr,pvdy
AANGERADEN