Lena Dunham lanceert feministische nieuwsbrief

De Amerikaanse Lena Dunham, die de reeks ‘Girls’ regisseert en er ook zelf in acteert, stuurt vanaf september een nieuwsbrief uit. Die zal Lenny heten en naar eigen zeggen gericht zijn aan intelligente dames die zowel over alles kunnen discussiëren.

De 29-jarige Lena Dunham kondigde dinsdag haar nieuwste project aan. ‘We willen graag de komst van Lenny aankondigen, een nieuwsbrief die uiteenlopende onderwerpen zoals feminisme, stijl, gezondheid en politiek zal behandelen. We streven ernaar om al die informatie te bezorgen in je mailbox en leggen de klemtoon op unieke stemmen. We hopen dat die van jou er een van is’, schreef ze bij een foto op Instagram. Op het kiekje is te zien hoe zij en haar ‘Girls’-collega Kenni Konner, die de nieuwsbrief zal helpen opstellen, ontspannen op bed liggen.

De wekelijkse nieuwsbrief zal verder opgesmukt worden door beroemde vrienden van Lena Dunham. En zoals de aankondiging al doet vermoeden zullen ook lezeressen hun mening kunnen delen over het leven in de huidige maatschappij. ‘Ons doelpubliek is een leger van gelijkgestemde, intellectuele en nieuwsgierige jonge vrouwen die zich willen inzetten voor verandering en tegelijk willen weten waar ze kledij vinden die vriendelijk is voor hun portemonnee’, zegt ze in een interview met Buzzfeed. Lena Dunham zal het project in het begin zelf financieren, maar later is ruimte voorzien voor ‘zorgvuldig uitgekozen’ advertenties.

 

Door vwh
AANGERADEN