Recordkwartaal voor Eurostar

Bron © BELGA

Foto: AFP

Nooit eerder heeft Eurostar zoveel passagiers vervoerd in één kwartaal als in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat meldt de uitbater van de hogesnelheidstreinen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Meer dan 2,8 miljoen reizigers namen de Eurostar. Dat is een groei met 3 procent in vergelijking met vorig jaar.

Vooral het zakenverkeer groeide: Eurostar telde 10 procent meer Business Premier passagiers.

De totale omzet steeg tijdens het tweede kwartaal met 1,5 procent tot 232 miljoen pond (333 miljoen euro). In het begin van het jaar werd de omzet nog beïnvloed door de terreuraanslagen in Parijs en de sluiting van de Eurotunnel door een vrachtwagenbrand.

Nieuw in het tweede kwartaal was de rechtstreekse lijn naar Zuid-Frankrijk, gelanceerd op 1 mei. Voor het traject tussen Londen, Lyon, Avignon en Marseille verkocht Eurostar al meer dan 88.000 tickets.

Eurostar kondigt nog aan dat een nieuwe treinvloot in de laatste ontwikkelingsfase zit. De nieuwe e320-treinen met verhoogde zitcapaciteit zijn gepland voor het einde van het jaar. De eerste vernieuwde treinen van de huidige e300-vloot zullen de komende weken in dienst treden.

Door
AANGERADEN