Overname Delta Lloyd Bank België door Chinese Anbang afgerond

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De overname van Delta Lloyd Bank België door Anbang Insurance Group is afgerond. De Chinese verzekeringsmaatschappij die ook al verzekeraar Fidea bezit, betaalde uiteindelijk 206 miljoen euro voor de Belgische vermogensbank. De nieuwe naam van Delta Lloyd Bank België en de toekomstplannen worden binnenkort uit de doeken gedaan. Dat melden de betrokken bedrijven woensdag.

De overname werd eind vorig jaar aangekondigd. Toen was er nog sprake van een bedrag van 219 miljoen euro, maar dat werd ‘als gevolg van aanvullende onderhandelingen’ verlaagd tot 206 miljoen euro. Na goedkeuring door de Europese en Chinese toezichthouders kon de transactie worden afgerond.

Delta Lloyd Bank België telt 114 kantoren en agentschappen, 171.000 klanten en ruim 500 medewerkers. ‘We zullen, met de inspirerende steun van onze nieuwe aandeelhouder, blijven verder bouwen aan onze strategie die de focus legt op personal en private banking voor vermogende cliënten’, zegt Piet Verbrugge, de CEO van Delta Lloyd Bank België, woensdag in een persbericht.

‘De aankoop van Delta Lloyd Bank België is een mijlpaal voor Anbang. Het brengt ons een stap vooruit in de richting van globalisering’, klinkt het aan Chinese zijde.

Anbang heeft sinds oktober vorig jaar ook al de voormalige KBC-dochter Fidea in handen.

Het Nederlandse Delta Lloyd verkocht zijn Belgische bankactiviteiten omdat het zich wil concentreren op zijn verzekeringen.

Door
AANGERADEN
Meest recent