Groen: ‘Valsspelers krijgen voorkeursbehandeling’

Bron © BELGA

Oppositiepartij Groen is niet te spreken over de nieuwe fiscale regularisatie die de federale regering plant voor 2017. ‘De federale regering geeft een voorkeursbehandeling aan miljoenenfraudeurs die zwart geld willen terugbrengen naar België’, zegt kamerlid Stefaan Van Hecke.

Bij de voorstelling van de begroting en de taxshift raakte bekend dat de regering-Michel vanaf 2017 jaarlijks 250 miljoen euro wil ophalen met een nieuwe, permanente fiscale regularisatie. De laatste regularisatieronde, goedgekeurd door de vorige regering-Di Rupo, liep eind 2013 af.

‘Met deze maatregel versterkt de regering van MR, N-VA, Open VLD en CD&V nog het gevoel van straffeloosheid bij fiscale fraudeurs’, zegt Van Hecke. ‘De wet moet voor iedereen gelijk zijn: de aangiftes moeten dan ook behandeld worden zoals voorzien in de wet.’

Van Hecke vindt dat fraudeurs met de vorige regularisatierondes als genoeg tijd hebben gekregen om in het reine te komen.

Vooral CD&V wordt door de mangel genomen. ‘Nadat CD&V al toegaf op de taxshift die de grootste vermogens opnieuw spaart en de middenklasse doet betalen, aanvaarden de christendemocraten nu ook een voorkeursbehandeling voor miljoenenfraudeurs’, besluit het groene kamerlid.

Door
AANGERADEN