Productie in nieuwe Chinese fabriek van Solvay opgestart

© Photo News

De Belgische chemiegroep Solvay heeft op zijn site in Changshu, in de Chinese provincie Jiangsu, in een nieuwe fabriek de productie van fluorelastomeren (FKM) opgestart. Dat heeft het bedrijf dinsdag in een persbericht bekendgemaakt.

svg

De onderneming zal er meer concreet het FKM-merk Tecnoflon produceren, een product dat gebruikt wordt in onder meer ringen en slangen of leidingen voor afdichtingstoepassingen in de automobielindustrie. Het product is bestand tegen agressieve chemische producten en verdraagt een hitte van meer dan 250 graden Celsius.

Volgens de onderneming is er in de snel groeiende Aziatische automobielindustrie een toenemende vraag naar het product.

Dichter bij klanten

‘Deze ultramoderne fluoroelastomerenfabriek vergroot ons bereik van Europa en de Verenigde Staten tot aan Azië’, zo zegt Augusto Di Donfrancesco, voorzitter van de Global Business Unit Speciale Polymeren. ‘Onze uitbreidingen in Changshu zullen ons dichter bij onze klanten brengen en hen ondersteunen in het behoud van hun concurrentievoordeel in hun marktsegmenten.’

Het Belgische bedrijf produceert op zijn industriële site in het Chinese Changshu nog verschillende andere speciale polymeren.

Aangeboden door onze partners