Vier voert alweer programma Piet Huysentruyt af

Bron © De Morgen

Foto: Florian Van Eenoo

Televisiezender Vier schrapt het tweede seizoen van ‘Piet aan Huis’. Kok Piet Huysentruyt zal daardoor dit najaar helemaal verdwijnen van de buis.

Eerder sloeg ook ‘Smakelijk’, het Vier-programma waarin Piet Huysentruyt gezonde gerechten bereidde, niet aan. De zender en de bekende chef gooiden daarop het roer om en kozen voor een formule die meer aanleunde bij het immer populaire ‘SOS Piet’, dat hij destijds voor VTM maakte – elke zondag goed voor 500.000 tot 700.000 kijkers, met een piek van 840.000 kijkers.

Maar al snel bleek dat ook ‘Piet aan Huis’, waarin Huysentruyt opnieuw bij Vlamingen thuis langsgaat, niet aansloeg bij de kijker. De show lokte slechts enkele tienduizenden kijkers en bleef daarmee ver onder de verwachtingen. De tv-kok en de zender hadden gehoopt op minstens 100.000 kijkers.

Huysentruyt gaf deze lente al te kennen dat als het nu opnieuw niet zou lukken, hij daaruit zijn conclusies zou trekken. Volgens De Morgen heeft de zender de knoop nu doorgehakt: er wordt van het programma geen tweede seizoen gemaakt. 'Er zijn momenteel inderdaad geen concrete projecten gepland met Piet', luidt het bij Vier. 'Maar we bekijken wat er in de toekomst mogelijk is.'

Door Wim Verhaert
Laad meer berichten...