Fortisgebouw Gent ontruimd na verdacht pakket

Gent -

Het gebouw van BNP Paribas Fortis in Gent werd ontruimd nadat rond 9 uur een verdacht pakket werd aangetroffen. De ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken, maar dat bleek negatief. In het totaal werden 120 personen geëvacueerd. Dat bevestigde de Gentse lokale politie.

De politie stelde donderdagochtend een veiligheidsperimeter van 200 meter in. Maar die werd rond 10 uur uitgebreid met 150 meter tot aan de Bonte Leeuwstraat. De ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse bij het pand, dat zich op de hoek van de Zonnestraat en de Korte Meer bevindt, om het verdacht pakket te onderzoeken. Maar dat pakket bleek negatief. De veiligheidsperimeter werd ondertussen opgeheven. Dovo nam wel een valies uit het pand in beslag.

Door het verdachte pakket werd het gebouw van BNP Paribas Fortis ontruimd. Ook de AVA winkel naast het Fortisgebouw en enkele studentenkoten aan de overzijde van de Fortisbank werden ontruimd uit veiligheidsoverwegingen. In totaal werden 120 personen geëvacueerd. Schepen Christophe Peeters (Open VLD) die vlakbij het Fortisgebouw woont, werd door de politie uit zijn bed gehaald.

 

 

 

 

Door het verdacht pakket was ook het tramverkeer in Gent lange tijd verstoord.

 

 

 

 

Door svg, skn
VOOR ABONNEES