Puike cijfers voor Ageas

© Bart Dewaele

Verzekeraar Ageas heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 227,7 miljoen euro geboekt. Dat is veel meer dan de 120,7 miljoen euro die was verwacht. De groep deed het uitstekend in Azië en de wisselkoersen speelden in het voordeel, zo blijkt uit de woensdag gepubliceerde resultaten.

svg

Het totale premie-inkomen van Ageas is in de eerste zes maanden van dit jaar met 21 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 16,6 miljard euro. Dat is inclusief gunstige wisselkoerseffecten van 13 procent.

Het totale nettoresultaat Verzekeringen bedroeg 504 miljoen euro, te danken aan een sterk nettoresultaat van 306 miljoen euro in het tweede kwartaal en uitzonderlijke beleggingsresultaten van circa 100 miljoen euro in China en gunstige wisselkoerseffecten van 24 miljoen euro.

‘Sterk resultaat’

In België boekte Ageas een nettowinst van 197 miljoen euro in de eerste jaarhelft, een vooruitgang met 2 procent. Ageas spreekt van een ‘sterk resultaat’, te danken aan hogere operationele resultaten van Niet-Leven (onder andere auto- en brandverzekeringen) en ondanks lagere meerwaarden en hogere belastingen.

Ageas kondigt ook aan opnieuw voor 250 miljoen euro aan eigen aandelen te zullen inkopen.

Aangeboden door onze partners