Ageas neemt Portugese Axa-activiteiten over

© Bart Dewaele

Ageas staat op het punt om de verzekeringsactiviteiten van Axa in Portugal over te nemen voor 190,8 miljoen euro. Dat meldt de Belgische verzekeraar in een persbericht.

svg

Ageas is al marktleider voor levensverzekeringen in Portugal en zou met de overname de nummer twee worden voor niet-levensverzekeringen (onder andere auto- en brandverzekeringen).

Het was eerder al uitgelekt dat Ageas op de Portugese Axa-activiteiten aasde, maar nu bevestigt het bedrijf dus dat er een intentie tot overname is en dat Ageas de enige overgebleven kandidaat-overnemer is.

Mijlpaal

De deal is nog niet helemaal rond, want moet nog voorgelegd worden aan de ondernemingsraad van Axa. Pas na de ondertekening van een definitieve overeenkomst en de goedkeuring van de regelgevende instanties kan de transactie van kracht worden. In de eerste helft van 2016 denkt Ageas alles rond te hebben.

Ageas noemt de overname ‘een mijlpaal’ in zijn ontwikkeling in Portugal. ‘Door deze transactie zou de activiteitenmix sneller verschuiven naar meer Niet-Levenactiviteiten, wat in de lijn ligt van de strategie van Ageas om de groei in Niet-Leven te bevorderen’, zegt het bedrijf. ‘Tegelijkertijd zou de transactie ook toegang verschaffen tot een direct internetverkoopplatform.’ Portugal is één van de kernmarkten voor Ageas.

Aangeboden door onze partners