Kara Mbodji tekent overeenkomst bij RSC Anderlecht

Kara Mbodji verlaat KRC Genk en trekt naar Anderlecht. Hij slaagde in de voormiddag voor zijn medische testen en tekende een overeenkomst bij de Brusselaars nadat eerder op clubniveau ook al de nodige akkoorden werden gevonden..

Kara is een product van de Senegalese voetbalschool 'Diambars FC de Saly'. Hij lanceerde zijn carrière bij het Noorse Tromsø IL, waar hij in 2010 zijn eerste profcontract ondertekende. In januari 2013 maakte hij, na sterke prestaties in de Noorse competitie, de overstap naar KRC Genk. Hij was er tweeëneenhalf seizoen titularis met zijn gekende beenharde stijl. In het seizoen 2012-2013 pakte hij zijn eerste prijs, de Beker van België. 

'Mijn eerste doel is om beter te spelen dan vorig seizoen', vertelt Kara. 'De grote ambitie van de ploeg kent iedereen wel. Zelf zal ik vooral hard werken, zodat ik beter word. Want ik vind het belangrijk dat ik hier nog veel kan bijleren. Een voetballer steekt nog elke dag van zijn carrière iets op.'

Kara stapt per direct over naar RSC Anderlecht. Hij zal vanavond niet meer tot de selectie behoren voor de wedstrijd in Zulte Waregem. 'We willen Kara bedanken voor zijn vele inspanningen voor de club en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière'; klinkt het bij Racing Genk.

Kara wordt bij RSCA de duurste verdediger ooit. Met de transfer zou zo'n 4,5 miljoen euro gemoeid zijn. Hij moet de naar Newcastle vervangen Mbemba vervangen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Door (mg, jug)
  • Meer voetbal