CLUBNIEUWS. Afdankertjes bij Anderlecht, Standard én Club Brugge

Fabrice ­N’Sakala mag weg bij Anderlecht Foto: Belga

De grote drie van het Belgische voetbal maken werk van uitgaande transfers: zo wil Anderlecht snel een oplossing vinden voor de ongewenste Franse linksachter Fabrice N'Sakala, staat Geoffrey Mujangi Bia dicht bij een overvang van Standard naar het Turkse Bursaspor en aast tweedeklasser Antwerp op Club Brugge-aanvaller Fran Brodic.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

N’Sakala richting uitgang

Fabrice ­N’Sakala (25) mag weg bij Anderlecht. De Fransman kwam over van Troyes en zit op een dood spoor. Hij is helemaal genezen van zijn enkelblessure en wacht tot hij opnieuw mag meetrainen met de A-kern. Voorlopig verkeert de linksback in onzekerheid. Met Obradovic kwam er een nieuwe concurrent en Hasi kan ook Deschacht en Acheampong (zolang die niet weg is) als linksachter uitspelen. Eerder was er  interesse van Stuttgart, Genoa en Troyes, maar tot een deal kwam het (nog) niet.

Bia dichter bij Bursaspor

Er zit beweging in de mogelijke transfer van Geoffrey Mujangi Bia van Standard naar de Turkse eersteklasser Bursaspor. De flankaanvaller, die gisteren zijn 26ste verjaardag vierde, leeft in onmin met trainer Muslin en traint al enkele weken apart van de A-kern.

De wedstrijd op Moeskroen komt te vroeg voor verdediger Alexander Scholz. Door een teenblessure hield hij het nog bij verzorging.

Antwerp wil Club-talent

Antwerp hoopt Club Brugge-aanvaller Fran Brodic te kunnen huren. Het 18-jarige Kroatische talent drong zelf aan op een uitleenbeurt. In 2013 was Brodic, die centraal en op de flanken uit de voeten kan, nog de jongste debutant ooit voor Dinamo Zagreb.

Canesin is Belg

Fernando Canesin, de Braziliaan van KV Oostende, heeft een Belgisch paspoort op zak. Niet dat hij voor de Rode Duivels wil uitkomen, maar hij wil de zaken vergemakkelijken voor zijn toekomstige kinderen. Siani (dij) trainde niet bij KVO, maar de topper tegen Anderlecht is niet in gevaar.

Door jug, mg, kvu, gma, jug, rpo
AANGERADEN