De Persgroep verkoopt deel van Deense kranten

Bron © BELGA

De Persgroep-topman Christian Van Thillo Foto: BELGA

De Vlaamse mediagroep De Persgroep gaat een deel van haar mediabelangen in Denemarken verkopen. Het zou gaan om regionale kranten.

Dat meldt de Deense krant Finans. Bronnen bij De Persgroep bevestigen het nieuws, zo bericht De Tijd donderdag op zijn website. De Persgroep zou donderdagmiddag meer informatie geven in een persbericht.

De Persgroep werd eerder dit jaar eigenaar van de Deense mediagroep Berlingske, via de overname van de mediaportefeuille van de Britse Mecom-groep. Het was de groep uit Kobbegem toen vooral te doen om de Nederlandse regionale kranten van de Wegener-groep, maar de Britten stelden als voorwaarde dat ze ook de Deense activiteiten zouden overnemen.

De top van De Persgroep nam de voorbije maanden de tijd voor een strategische evaluatie van de Deense mediabelangen. Die evaluatie leidt nu tot de verkoop van Midtjyske Media, een onderdeel dat enkele regionale Deense titels bevat. De koper van de activiteiten is de lokale uitgever Jutland Funen Media, aldus Finans.

De Persgroep blijft wel eigenaar van de landelijke titels in Denemarken, onder meer de prestigieuze krant Berlingske Tidende en de populaire titel BT.

Door
AANGERADEN