DSM België heeft nog geen duidelijkheid over ontslagronde

Bron © BELGA

DSM schrapt de komende twee jaar 900 tot 1.100 banen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Voor de Belgische vestigingen zijn de gevolgen nog niet duidelijk.

Voorlopig is alleen duidelijk wat voor Nederland de gevolgen zijn. ‘In de andere landen zullen we in de komende maanden bekijken waar kostenreducties mogelijk zijn’, zegt Herman Betten, Communications Director van DSM. ‘Of België betrokken is, kan ik nu dus nog niet zeggen.’

Volgens Betten zal er wel voornamelijk in ondersteunende diensten worden gesnoeid. ‘Aangezien de meeste werknemers in België productiemedewerkers zijn, is daar de kans op afvloeiingen iets kleiner. Daarmee is niet gezegd dat iedereen buiten schot zal blijven.’ Naast de productiefaciliteit in Genk, heeft DSM een klein verkoopkantoor in Deinze en een eveneens beperkt kantoor in Brussel.

Bij DSM werken ongeveer 25.000 mensen, van wie circa 5.000 in Nederland. DSM kondigde begin deze maand al aan flink in de kosten te gaan snijden. Het bedrijf heeft last van de moeilijke economische omstandigheden en de zware concurrentie op het gebied van de productie en verkoop van vitamines.

Door
AANGERADEN
Meest recent