Jurgen Van den Broeck trekt naar... Katusha

© Belga

Jurgen Van den Broeck heeft een beslissing genomen over zijn toekomst: hij rijdt volgend seizoen voor het Russische Katusha. De renner van Lotto-Soudal tekent eerstdaags zijn nieuwe contract.

hc, jpdv

Wielrennen op Sportwereld.be

Na negen seizoenen verlaat Jurgen Van den Broeck de Lotto-ploeg. Hij rijdt volgend seizoen voor Team Katusha. Het contract is nog niet getekend, maar Van den Broeck heeft wel zijn akkoord gegeven aan het Russische management. Tijdens deze Vuelta tekent hij eerstdaags zijn nieuwe verbintenis.

Dat Van den Broeck de Lotto-ploeg verlaat, is niet verrassend. Zoals bekend was de relatie tussen renner en team verzuurd, onder meer omdat hij een aantal keer een contract­aanpassing weigerde en omdat hij dit jaar niet mocht deelnemen aan de Tour de France.

Van den Broeck sprak de voorbije maanden met een aantal ploegen. In de Giro nog met Orica-GreenEdgde, later ook met Iam Cycling en Team Katusha. Die laatste ploeg kon blijkbaar het interessantste voorstel voorleggen.

Katusha heeft naast Joaquim Rodriguez weinig renners die in grote rondes een klassement kunnen rijden, niet in het minst omdat de Spanjaard Daniel Moreno het Russische team verlaat. Van den Broeck zal dus voldoende ruimte krijgen om zijn persoonlijke ambities na te streven. Mogelijk fungeert hij ook als een gids voor het Russische ronde­talent Ilnur Zakarin.

Bij het Russische team vindt Van den Broeck enkele personen terug uit zijn periode bij US Postal, onder anderen algemeen manager Viacheslav Ekimov en sportief directeur Jose Azevedo. De ploeg telt in zijn huidige selectie zestien Russische renners, maar heeft ook een Europese kern, onder meer rond de klassieke kopman Alexander Kristoff.

Van den Broeck rijdt momenteel de Vuelta, waar hij zich vooral voorbereidt op het WK tijdrijden. Op een klassement mikt hij in Spanje niet.

Nu in het nieuws