Obama op survival in Alaska met Bear Grylls

Bron © nbc news

Foto: AP

Dat Obama niet terugdeinst voor een uitdaging, is nogmaals duidelijk geworden toen de Amerikaanse president aankondigde dat hij op survivaltocht gaat naar Alaska om zijn klimaatbeleid kracht bij te zetten.

Deze week zal Obama door de wildernis van Alaska trekken met survivalkoning Bear Grylls, de Britse avonturier en ex-elitesoldaat die al geruime te zien is in het survivalprogramma ‘Running wild with Bear Grylls’. In het programma leert Grylls bekende gezichten hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Onder andere actrice Kate Winslet en acteur Channing Tatum gingen Obama al voor.

Muis koken in eigen urine

In de vorige afleveringen passeerden enkele opmerkelijke tips van Grylls de revue: je tanden poetsen met houtskool of een muis eten die je hebt gekookt in je eigen urine zijn geen uitzondering voor deze professional. Of president Obama ook aan dezelfde testen zal worden onderworpen, is niet duidelijk.

Naast de survivaltrip met Grylls zal de Amerikaanse president, die als eerste zitten president van de Verenigde Staten het poolgebied bezoekt, ook deelnemen aan een persconferentie over klimaatverandering. Om zijn beleid extra kracht bij te zetten, staan ook praatjes met vissers, lokale leiders en een bezoekje aan gletsjers op het programma.

Door svg
AANGERADEN