Vijf Eurostar-treinen urenlang geblokkeerd aan Kanaaltunnel

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: REUTERS

Het Eurostar-verkeer in de tunnel onder het Kanaal verloopt woensdagochtend opnieuw normaal, nadat in de nacht van dinsdag op woensdag vijf treinen geblokkeerd waren door mensen op de sporen. Dat meldt de persdienst van Eurostar. Een van de geblokkeerde treinen was een trein tussen Brussel en Londen.

De sporen werden vrijgemaakt rond 01.30 uur. Drie van de vijf treinen, waaronder de trein van Brussel naar Londen, konden hun reis voortzetten naar Londen, de twee andere treinen moesten terugkeren naar Parijs of Londen. Woensdagochtend verloopt het treinverkeer opnieuw normaal, al zijn er twee treinen afgeschaft: die van Londen naar Parijs van 07.55 uur Britse tijd en die van Parijs naar Londen van 11.13 uur.

De passagiers zaten uiteindelijk bijna vier uur vast in de treinen. Uit veiligheidsoverwegingen moest de stroom afgesloten worden, waardoor de reizigers in het donker zaten. Volgens getuigen was de warmte "ondraaglijk", aldus het Franse persagentschap AFP.

Eurostar kan niet melden hoeveel passagiers vastzaten. "Elke trein kan tot 750 passagiers vervoeren, maar we mogen geen informatie over de passagiers doorgeven", klinkt het. De betrokken passagiers kunnen een beroep doen op compensaties van Eurostar. Reizigers die een ticket hebben voor een van de treinen die woensdag afgeschaft zijn, kunnen hun ticket online omwisselen. Meer info op www.eurostar.be.

Ongeveer 3.000 migranten houden zich al maanden op in de buurt van Calais, en proberen regelmatig Engeland te bereiken. De voorbije maanden waren er herhaaldelijk incidenten, waardoor de veiligheidsmaatregelen er zijn opgevoerd. Nu zouden nog 'slechts' 100 à 200 mensen per nacht de oversteek wagen, tegen 2.000 gedurende enkele nachten in juli.

Door
AANGERADEN
Meest recent