Lydia (12!) is slimmer dan Einstein en Hawking

© rr

De 12-jarige Lydia Sebastian heeft de maximumscore behaald op een Mensa IQ-test, die ontworpen is om mensen met een zeer hoog IQ te testen. Daarmee laat ze genieën zoals Albert Einstein en Stephen Hawking achter zich.

svg

‘Ik had gewoon eens zin om de test te doen en hij was best makkelijk’, zegt de Britse tiener luchtig aan Colchester Gazette . ‘Eerst was ik bloednerveus, maar toen ik eenmaal begonnen was aan de test bleek hij veel gemakkelijker dan ik had gedacht.’

Toen de resultaten van de test in de brievenbus vielen, waren de ouders van Lydia stomverbaasd: hun dochter had een score van 162 behaald, wat de scores van Einstein en Hawking - die allebei 160 scoorden - overtreft.

Lydia is net aan haar tweede jaar in de middelbare school begonnen en heeft naar eigen zeggen een voorliefde voor wiskunde. Dat terwijl ze een monsterscore haalde op IQ-testen voor taalvaardigheid en logisch denken. De tiener wil dan ook in de nabije toekomst kijken wat voor resultaat ze behaalt bij een wiskundetest.

Mensa is een internationale vereniging voor mensen die bij een normale IQ-test in de bovenste twee procent van de bevolking scoren. Om lid te kunnen worden van de organisatie moeten vrijwilligers verschillende Mensa IQ-testen afleggen om te bewijzen dat ze slimmer zijn dan de overige 98 procent van de bevolking. Al wie 132 scoort of hoger op de testen van Mensa, wordt toegelaten tot de organisatie.

Aangeboden door onze partners