De Persgroep sluit Nederlandse drukkerij Apeldoorn

Bron © BELGA

Foto: VUM

De Persgroep, in België uitgever van onder meer De Morgen en Dag Allemaal, sluit vanaf 1 maart 2016 zijn drukkerij in Apeldoorn. Daardoor verliezen ongeveer 130 mensen hun baan. Dat melden de Nederlandse vakbond CNV en De Persgroep Publishing.

De Persgroep Nederland heeft vier drukkerijen in Nederland: in Amsterdam, Best, Den Haag en Apeldoorn. Die laatste vestiging gaat nu dicht. 'We kampen in Nederland met overcapaciteit. Daarom gaan we over tot rationalisatie', zegt Rudy Bertels van De Persgroep Publishing.

De Persgroep Nederland kiest er voor om de drukkerijen met de modernste persen te handhaven, dus valt de drukkerij in Apeldoorn uit de boot. In Apeldoorn worden onder meer de regionale kranten De Gelderlander, De Stentor en Tubantia gedrukt. Die worden vanaf 1 maart 2016 overgeheveld naar de andere drukkerijen.

136 mensen

Het personeel werd woensdag geïnformeerd. De sluiting zal voor 136 medewerkers gevolgen hebben. Volgens Bertels kan een zestal functies gerecupereerd worden. De Persgroep bekijkt of er andere mensen overgeplaatst kunnen worden naar andere sites van de groep.

'Voor de betrokken vakmensen is het een regelrechte ramp', zegt CNV-onderhandelaar Arie Kasper aan ANP. 'Gelukkig ligt er voor hen wel een sociaal plan van goed niveau, met scholing en begeleiding naar ander werk.'

De Persgroep geeft in Nederland onder meer de kranten De Volkskrant, AD, Het Parool en Trouw uit. In ons land heeft de uitgever onder andere Het Laatste Nieuws en De Morgen in zijn portefeuille, naast tijdschriften zoals Dag Allemaal. Begin augustus gaf de Mededingingsautoriteit groen licht voor de overname van de Sanoma-bladen, met onder meer Humo en Story als blikvangers.

Door
AANGERADEN
Meest recent