‘Eurozone beschermen tegen financiële schokken’

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Europese Centrale Bank (ECB) wil “de eurozone beschermen tegen externe financiële schokken”, na de beslissing van de Amerikaanse centrale bank (Fed) donderdagavond om de rente onveranderd te laten. Dat heeft ECB-directielid Benoît Coeuré vrijdag te kennen gegeven. Die beslissing van de Fed wordt vrijdag niet goed onthaald op de beurzen.

De ECB heeft “tot doel om de monetaire voorwaarden in de eurozone te beschermen tegen alle internationale schokken, die komen van de financiële markten, van de groei van opkomende landen en van de beslissingen van andere grote centrale banken”, aldus Coeuré tijdens een debat in Parijs.

Het ongewijzigd houden van de rente door de Fed wordt niet goed onthaald op de beurzen, die er een bewijs in zien van het pessimisme van ‘s werelds grootste centrale bank ten opzichte van de recente internationale evoluties.

De voorzichtigheid van de Fed bevestigt volgens Coeuré “de diagnose van de ECB dat er nieuwe risico’s bestaan verbonden aan de grote opkomende landen en de volatiliteit van de financiële markten”.

Door
AANGERADEN