Papieren P-Magazine wordt opgedoekt

© P-Magazine

© P-Magazine

1 / 2

Het einde van het mannenblad P-Magazine lijkt definitief in zicht. Vrijdagmiddag bracht gerechtelijk mandataris Erik Greeve meer duidelijkheid over de toekomst van de bladen van de noodlijdende uitgever Think Media Magazine. ‘Het ziet er slecht uit voor P-Magazine’, zegt hoofdredacteur Jeroen Denaeghel vrijdag. ‘Er is geen bod gedaan op de redactie van het blad, enkel op de titel.’ Wie de bieders zijn, werd vrijdagmiddag niet duidelijk.

wver

Think Media Magazines kreeg half juni bescherming tegen zijn schuldeisers via de zogenaamde WCO-procedure. Ondertussen zocht gerechtsmandataris Eric Greeve naar overnemers voor alle of een deel van de activa. Die operatie is nu afgerond.

Tijdens het infomoment vrijdagmiddag raakte nog niet veel bekend. ‘Er zijn bieders weerhouden, maar we weten niet wie’, zegt Denaeghel. Als het voortbestaan van P-Magazine al aan een zijden draadje hing, dan is de situatie sinds vrijdag uitzichtloos geworden. ‘Er is enkel geboden op de titel van het blad, niet op de mensen. Tenzij de overnemer zijn eigen redactie meebrengt, zal ik op 30 september de laatste P-Magazine op papier maken’, aldus Denaeghel. De laatste papieren P-Magazine ligt dan op 2 oktober in de winkel.

Het blad kampt de laatste jaren met een pijlsnelle daling van de verkoop. Bij de laatste cijfers, over de periode van 1 juli 2014 tot 31 juni 2015, kreeg het magazine een dreun van 16,8 procent tot 26.545 verkochte exemplaren.

Publishing director Jorn Van Besauw bevestigt dat er enkel op de titel van P is geboden. Bij de andere bladen - ook Menzo en Che behoren tot Think Media Magazines - is er wel op titels én redacties geboden, al is het nog niet duidelijk hoeveel. ‘Woensdag valt de finale beslissing’, aldus Van Besauw. Bij Think Media Magazines werken iets meer dan 40 bedienden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten