‘Slachtoffer aanvaardt excuses van Trezeguet'

Bron © BELGA

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen sluit de zaak tegen de Egyptische voetballer Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan. Die had een foto op zijn Instagram-profiel gepost waarin de gezichten van vrouwelijke supporters waren gewist. ‘De betrokken partijen aanvaarden zijn excuses’.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Trezeguet kreeg vorige week een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen, nadat hij de foto had gepubliceerd. Op de foto waren de hoofden van vier vrouwelijke fans weggegomd.

Een van de vrouwen voelde zich beledigd en diende hierover een klacht in bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Na de commotie had de voetballer de foto verwijderd en zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij had naar eigen zeggen niet gezien dat het beeld gemanipuleerd was.

‘Zowel het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, voetbalclub RSC Anderlecht als de vrouw die de klacht indiende aanvaarden de excuses van de voetballer en wensen het incident hiermee af te sluiten’, meldt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in een persbericht.

Voor staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA) zijn de excuses onvoldoende. In een open brief haalde ze zwaar uit: ‘De publicatie van de foto was ongepast, seksistisch, respectloos, absoluut niet meer van deze tijd en zonder meer afkeurenswaardig.’

Door jvt
AANGERADEN