Oud-topman VW moet ook weg bij Porsche

Bron © BELGA

Winterkorn en zijn kandidaat-opvolger Müller Foto: AFP

Martin Winterkorn, tot begin deze week de topman van Volkswagen, moet ook opstappen bij Porsche. Ondertussen zoekt het presidium van de Volkswagen Group een geloofwaardige nieuwe CEO vinden.

Martin Winterkorn moest na het uitlekken van het dieselschandaal zijn ontslag indienen bij Volkswagen. Hij bleef tot dusver wel nog aan als voorzitter van luxewagenbouwer Porsche, een dochterbedrijf van Volkswagen. Maar verantwoordelijken bij het autoconcern laten nu aan het Duitse persagentschap dpa weten dat hij ook daar een stap opzij moet zetten.

Het is onwaarschijnlijk dat Winterkorn nog een leidinggevende positie in de groep zal bekleden, zo luidt het. Der Speigel meldde eerder vandaag nog dat Winterkorn wel zou aanblijven bij Porsche. Mueller

Vandaag komt de raad van bestuur bijeen voor crisisoverleg. Daar moet een opvolger voor de opgestapte CEO Martin Winterkorn aangeduid worden. Matthias Müller, de huidige topman vanPorsche, wordt volgens de Duitse media de opvolger van Winterkorn.

Het zogenaamde presidium met de toplaag van het VW-bestuur is al vroeger vanmorgen samengekomen over de zaak. Aan de tafel zitten interimvoorzitter van de raad van bestuur Berthold Huber, minister-president van de deelstaat/aandeelhouder Nedersaksen Stephan Weil (SPD), vertegenwoordiger van de grootaandeelhouders Wolfgang Porsche, voorzitter van de ondernemingsraad Bernd Osterloh en diens adjunct Stephan Wolf.

Door
AANGERADEN