Beleggers niet onder indruk van boete voor Ageas

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het aandeel van verzekeraar Ageas heeft vrijdag na zowat 40 minuten handel het openingsverlies volledig weggewerkt. De handel in het aandeel is pas vandaag hervat, nadat het Hof van Beroep gisteren een uitspraak deed over de Fortis-zaak.

Het aandeel opende 1,1 procent lager, maar na een uur was dat al weggewerkt. De Bel20 staat na ruim een uur handel op een forse winst van 2,3 procent. Ageas blijft dus wel duidelijk achterop.

De handel was donderdag in de loop van de dag opgeschort in afwachting van het persbericht over de boetes die het bedrijf als opvolger van het ter ziele gegane Fortis kreeg voor foutieve communicatie in de Fortis-periode.

Het hof van beroep halveerde de boete die de financiële waakhond FSMA aan Ageas had oplegd tot 250.000 euro. Ook de boetes die de voormalige Fortis-topbankiers Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler kregen, werden door twee gedeeld. Die van Herman Verwilst werdt volledig kwijtgescholden.

UCB is koploper in Brussel met ruim 4 procent winst. Ook elders in Europa zijn de beleggers goedgemutst bij het krieken van de beurs. In Parijs is er zowat 2,7 procent winst, in Amsterdam bijna 2,6 procent en in Londen 1,8 procent. Frankfurt noteert zowat 2,2 procent winst. De aandelen van Volkwagen en de andere Duitse autobouwers gaan fors hoger. BMW, Daimler (Mercedes) en Volkswagen gaan 3 tot 5 procent hoger. Volkswagen kreeg maandag en dinsdag een regelrechte afstraffing op de boers, nadien volgde licht herstel. Vrijdag wordt de opvolger van de opgestapte CEO Martin Winterkorn officieel bekendgemaakt.

Door
AANGERADEN
Meest recent