SP.A: ‘Hoe hebben besparingen en tariefverhogingen leven van gewone Vlaming verbeterd?’

Bron © BELGA

Joris Vandenbroucke. Foto: BELGA

De Vlaamse regering lijkt lopende investeringen voor te stellen als nieuwe. Dat stelt SP.A in een reactie op de regeerverklaring van minister-president Geert Bourgeois. Ook is volgens SP.A nog steeds niet duidelijk wat de Vlaming aan de doorgevoerde besparingen en verhoogde tarieven overhoudt.

‘De minister-president schetst de plaats van Vlaanderen in de wereld en formuleert langetermijndoelstellingen. Hij heeft het ook over extra investeringen tegen 2019. Maar ik heb de indruk dat veel lopende investeringen worden afgeschilderd als nieuwe’, reageert SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke.

Bourgeois had het onder meer over 4,5 miljard euro aan investeringen in 2016. ‘Maar het is onduidelijk in hoeverre het daarbij gaat om nieuwe investeringen. Zo wordt verwezen naar een bedrag voor sociale woningbouw, maar dat is vooral een optelsom van lopend beleid, niet van nieuwe investeringen’, aldus Vandenbroucke.

De Vlaamse regering beloofde ook oude voertuigen bij het openbaar vervoer te vervangen door nieuw materiaal. ‘Dat zou er nog aan mankeren’, haalt Vandenbroucke uit. ‘Dat zijn lopende investeringen, geen grote investeringen voor een ambitieus openbaar vervoerbeleid. Men zou beter vertellen of men het wurgende besparingspad bij De Lijn wil verzachten of stopzetten.’

‘Het blijft ook onduidelijk in hoeverre de besparingen van het afgelopen jaar, de tariefverhogingen, het leven van de gewone Vlamingen beter hebben gemaakt’, besluit Vandenbroucke.

Door
AANGERADEN
Meest recent