Vismijnsite (bijna) klaar voor een nieuw tijdperk

Oostende -

De Oostendse vismijn is gisteren maandag aan een tweede leven begonnen met de symbolische eerstesteenlegging van het European Food Centre. De site wordt uitgebouwd tot professioneel centrum voor de visserij, met een toeristische link.

‘Vertrouwen in de toekomst van de visserijsector en de voedingsindustrie aan de kust’. Dat zijn zowat de kernwoorden van de Vlaamse Visveiling bij de opstart van een nieuw tijdperk op de Oostendse vismijnsite. Met het project European Food Centre wil de Vlaamse Visveiling de site uitbouwen tot een professioneel centrum voor de visserij, gekoppeld aan een toeristische site. Dit moet toelaten om de producten van de zee maximaal te promoten bij de consument. ‘De Vlaamse Visserijsector beschikt over potentie. Vandaar de beslissing om te investeren in een nieuwe vismijn en pakhuizen in Oostende’, stelt Marie-Jeanne Becaus-Pieters, ceo van de Vlaamse Visveiling. De geplande investeringen zijn opgedeeld in drie fases. In een eerste fase komen er tien redersateliers en tien pakhuizen van 4.600 vierkante meter, goed voor een investering van drie miljoen euro. De eerste steen daarvoor werd gisteren maandag gelegd.

Door DOMINIQUE JAUQUET
VOOR ABONNEES