Dow Jones haalt Volkswagen uit duurzaamheidsindex

Volkswagen 28 miljard euro beurswaarde kwijt

© AFP

Het aandeel Volkswagen wordt verwijderd uit de Dow Jones Sustainability-index omwille van het dieselschandaal bij het Duitse autoconcern. Dat lieten de samenstellers van de duurzaamheidsindex dinsdag weten.

wle, mtm

De index geeft aan welke bedrijven het meest duurzaam te werk gaan en geldt als maatstaf voor de prestaties van ondernemingen op milieugebied en sociale zaken. Volkswagen wordt na het slot van de beurshandel op 5 oktober uit de graadmeter verwijderd.

Volkswagen werd voor deze duurzaamheidsgraadmeter eerder deze maand - net voor het uitbreken van het schandaal met de zogenaamde sjoemelsoftware - nog neergezet als industrieleider in de sector ‘Automobiles and Components’.

28 miljard euro beurswaarde kwijt

Op de zevende handelsdag na het bekendraken van het milieuschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen lijkt de rust ietwat terug te keren bij de beleggers. De koersverliezen vielen duidelijk minder fors uit dan tijdens de voorgaande dagen. Van herstel is evenwel geen sprake: tegen de middag noteerde het aandeel 1,3 procent in de min op 98,01 euro.

Dinsdagochtend was het aandeel nog tot 94,36 euro gezakt, het laagste niveau in vier jaar. Voor het uitbreken van het milieuschandaal bij VW was een aandeel nog 162,40 euro waard, intussen is het dus 40 procent van zijn waarde verloren.

In totaal is VW daarmee 28 miljard euro aan beurskapitalisatie verloren. Ter vergelijking: dat is de totale beurswaarde van Deutsche Post. VW is nog goed voor een beurskapitalisatie van zowat 49 miljard euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten