Kinepolis kleurt stilaan rood voor Film Fest Gent

Gent - Aan Ter Platen is het momenteel alle hens aan denk om de grijze inkomtrappen die naar de ingang van cinemacomplex Kinepolis leiden om te vormen tot een glamouromgeving die past bij de opening van Film Fest Gent, morgenavond, dinsdag 13 oktober. Dan gaat de 42ste editie van Film Fest Gent officieel van start met de vertoning van D'Ardennen, de film van Robin Pront met onder anderen Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens in de hoofdrollen. Maar vanavond maandag 12 oktober is er al een vooropening, en niet zomaar één: op het programma staat The Walk, van Robert Zemeckis, ook bekend van de Back To The Future-trilogie (die overigens later tijdens Film Fest Gent vertoond wordt in een marathonvertoning).

The Walk vertelt het waar gebeurde verhaal van de Franse koorddanser Philipp Petit die in 1974  meer dan drie kwartier duizelingwekkende capriolen uithaalde op een illegaal gespannen koord, 400 meter boven de grond, tussen de Twin Towers in New York.

Daarover werd zeven jaar geleden al een documentaire gemaakt (Man on Wire) die zelfs een Oscar won, maar nu gaat het over een spektakelprent met Joseph-Gordon Levitt in de hoofdrol.

Alle info op de site van Film Fest Gent

 

Door Rudy Tollenaere