Nieuwe baas Film Fest bekijkt allereerste film vanop de trappen

Martijn Bal, de nieuwe festivaldirecteur, bekeek The Walk vanop de trappen van zaal 2 van Kinepolis. Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Martijn Bal, de nieuwe directeur van Film Fest Gent, lijkt niet van plan om veel capsones aan zijn titel te verbinden. Maandag verwelkomde hij op een losse manier de volgelopen zaal 2 van Kinepolis, waar de spektakelfilm The Walk vertoond werd. Bal heette het publiek welkom op 'het grootste feest van de cinema in Vlaanderen' en hoopte dat elke film bij de bezoeker iets zou teweegbrengen. Aan artistiek directeur Patrick Duynslaegher overhandigde hij het eerste exemplaar van de cd van 15 jaar World Soundtrack Awards. Daarna zette hij zijn 3D-bril op om naar de 3D-laserprojectie te kijken van The Walk, de film die één dag voor de officiële opening het festival mocht openen.

The Walk is een film die gebaseerd is op het waar gebeurde verhaal van de Fransman Philippe Petit, een avontuurlijke koorddanser, die in 1974 een kabel spande tussen de Twin Towers in New York en van de ene toren naar de andere wandelde. In eerdere persberichten was gemeld dat de film zo realistisch en duizelingwekkend was dat toeschouwers er misselijk van werden, maar daar was maandagavond in Gent in elk geval niets van te merken. Het effect van 3D en laserprojectie is in bepaalde scènes wel heel indrukwekkend. Zo lijkt het op een bepaald moment dat de lus van de stalen kabel die de twee torens met elkaar moet verbinden plots in handbereik van de bioscoopkijker is.

Bal reageerde alvast heel tevreden na afloop van zijn eerste film: 'In elk geval goed dat ik door deze vooropening al even kon warm lopen voor de officiële opening. Ik kijk uit naar het begin, en ik kijk ook al uit naar het einde. Om dan meteen aan de volgende editie te kunnen beginnen' aldus Bal, die sinds 1 oktober de nieuwe festivaldirecteur is.

Meer over de voorbereidingen van Film Fest Gent kan u hier lezen.

 

Meer info over Film Fest Gent op www.filmfestival.be

 

Door Rudy Tollenaere
VOOR ABONNEES