Kapitein Von Trapp uit The Sound of Music krijgt Plateauprijs op Film Fest Gent

  • Martijn Bal, baas van Film Fest Gent, in gesprek met Christopher Plummer en zijn partner
Gent - Christopher Plummer, (85) de acteur die in The Sound of Music (1965) de rol speelt van Kapitein Von Trapp, kreeg in het stadhuis van Gent zopas de Joseph Plateau Honorary Award uit de handen van burgemeester Daniël Termont. Plummer is in Gent en tijdens Film Fest Gent is de film Remember te zien, waarin hij een rol speelt. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher benadrukte dat Plummer niet minder dan 204 keer voorkomt op de gespecialiseerde filmwebsite IdmB, en dat de Canadese acteur één van de weinige is die de hoogste awards kreeg in zowel de film-, theater- als televisie-industrie.

De opsomming van zowel een Oscar, een Emmy als een Tony-award was ook burgemeester Termont niet ontgaan, en dat inspireerde hem tot de quote: 'en nu mag ik u de meest belangrijke prijs van al overhandigen.'

'Plummer is ongetwijfeld de man die de meeste hoofdrollen van Shakespeare vertolkte' aldus Duynslaegher die acteur ook nog prees omdat hij volgens hem heel goed in staat is heel diep te gaan in de inleving van de meest diverse rollen. Plummer deed naast film- en theaterwerk ook stemmenwerk in animatiefilms en videogames: 'Is er iets wat u niet gedaan heeft, mijnheer Plummer?

Plummer zei van zichzelf dat hij weliswaar een oude man is, maar dat Gent hem met deze prijs weer even heel jong deed voelen.

Meer over de carrière van Plummer op de site van Film Fest Gent

 

 

 

 

Door Rudy Tollenaere