Michael Giacchino verkozen tot Best Film Composer of the Year op 15de World Soundtrack Awards

Patrick Duynslaegher (links)en Antionio Sanchez Foto: Jerroen Willems

Gent - Michael Giacchino, de filmmuziekcomponist die onder meer de muziek schreef voor de films Dawn of the Planet of the Apes, Inside Out, Jupiter Ascending, Jurassic World en Tomorrowland kreeg zaterdagavond in het Kuipke tijdens de 15de editie van de World Soundtrack Awards, het slotevenement van het 42e Film Fest Gent, de titel van beste filmmuziekcomponist van het jaar. De prijs voor Best Original Film Score of the Year ging naar Antonio Sanchez' voor zijn muziek voor Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)'

Best Original Song written directly for a Film werd dit jaar ‘The Apology Song' uit 'The Book of Life’, met muziek van Gustavo Santaolalla, lyrics van Paul Williams en uitgevoerd door Diego Luna.

Discovery of the year 2015 is eveneens Antonio Sanchezvoor ‘Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’.

De Sabam Award for Best Young Composer ging naar Peer Kleinschmidt en de favoriet van het publiek was dit jaar de muziek van ‘The Maze Runner’ door John Paesano. 

De Lifetime Achievement Award ging naar Patrick Doyle. Doyle is  de componist van orkest soundtracks voor verschillende genres films, waaronder animatiefilms van Disney, de gangsterfilm Carlito's Way en Marry Shelley's Frankenstein. In de jaren negentig ontving hij twee Oscar-nominaties voor de films Sense and Sensibility en Hamlet.

Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen brachten Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van centrale gast Alan Silvestri. Zo componeerde hij de muziek van 'The Walk' die in wereldpremière ging tijdens het concert. De muziek van Lifetime Achievement Award-winnaar Patrick Doyle, met onder meer de wereldpremière van de score voor 'Cinderella' kreeg ook een verdiende plaats tijdens het concert evenals de scores van Discovery 2014 Daniel Pemberton, met o.a. de wereldpremière van de muziek van 'Steve Jobs'.

 

Door Rudy Tollenaere
VOOR ABONNEES