CLUBNIEUWS. Statistieken hoopgevend voor Club, Coosemans weer gestraft

© Photonews

Club Brugge moet zich vanavond herpakken na de opdoffer tegen Anderlecht. En als we de statistieken mogen geloven, is er daarvoor geen betere tegenstander dan OH Leuven. Bij KV Mechelen moet Colin Coosemans dan weer op het strafbankje, terwijl Waasland-Beveren-coach Stijn Vreven zich zorgen maakt om zijn vele geblesseerden. Onze dagelijkse lading clubnieuws...

gma, jrm, thst, alve, jcs, gus, rpo

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge verloor thuis nog nooit van OHL

Geen betere tegenstander voor Club Brugge om zich tegen te herpakken van de nederlaag in Anderlecht dan Oud-Heverlee Leuven. Blauw-zwart verloor in eigen huis nog nooit van OHL. Meer zelfs, in drie competitiewedstrijden in eigen huis slikte Club nog maar één tegendoelpunt. Ook Michel Preud’homme heeft een perfect ­rapport tegen de fusieploeg: negen op negen. Twee zeges als coach van Club Brugge (1-0 thuis en 2-5 in Leuven in het seizoen 2013-2014) en één overwinning als ­trainer van AA Gent in de 1/16de finales van de ­Beker van België. Club kende de laatste ­jaren overigens wisselend succes in de eerste match na een nederlaag in Anderlecht. De laatste tien keer wist blauw-zwart maar vijf keer weer recht te veren in de daaropvolgende wedstrijd.

Bij OHL zal er dan weer (zoals vooraf gepland in de aanloop naar de week met drie wedstrijden) in beperkte mate geroteerd worden. Ojo, zaterdag uitgevallen met een schouderblessure, moet in elk geval vervangen worden. Derde diepe spits Regales is een logische kandidaat. In dat geval komt belofte Din Sula (17) in de kern. Het is evenwel mogelijk dat Cerigioni of Croizet een rijtje vooruit schuiven. Centraal in het middenveld vervangt Houdret allicht Bostock. De Engelsman heeft ook wat last van een vermoeide spier. Kostovski (schouder) traint al deels met de groep. Volovyk (dij) komt ten vroegste zaterdag in actie.

Laatkomer Coosemans weer op de bank als reservedoelman

Colin Coosemans neemt straks in Luik opnieuw plaats op de bank van KV Mechelen als doublure voor Jean-François Gillet. Coosemans was afgelopen weekend te laat op de afspraak voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem en werd – net als Ibrahima Cissé eerder dit seizoen – prompt uit de kern geweerd door Jankovic. Anthony Moris mocht zo na zes maanden van blessureleed meteen op de bank zitten. Op Sclessin kiest Jankovic echter opnieuw voor Coosemans als zijn reserve-doelman.

Moris speelde maandag zijn eerste minuten met de beloften tegen Standard (2-1-verlies) na zijn zware knieblessure. Jens Naessens is er zoals verwacht niet bij straks. De aanvaller trainde gisteren pas voor het eerst mee met de groep en mikt op de wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren.

Vreven: ”Geschorste Moulin vervangen serieuze opgave”

Waasland-Beveren-middenvelder Thibault Moulin mist na vijf gele kaarten de match tegen Charleroi. Moren (hamstring), De Pauw (scheenbeen), Leemans (knie) Van Dooren (bovenbeen), Ibou (knie) en Luyckx (enkel) zijn niet fit. Vreven neemt de jonge belofte Kevin Hebbelinck voor het eerst op in zijn selectie.

De Waaslanders blijven intussen wel surfen op de roze wolk van wat een schitterend seizoen genoemd mag worden. Na de zege van vorig weekend tegen Leuven tellen de mannen van de Freethiel al zestien punten en draaien zo mee in de buik van het peloton. Toch blijft trainer Stijn Vreven op zijn hoede: “We hebben een heel kleine kern en hebben het heel moeilijk om schorsingen en blessures op te vangen. Tegen Charleroi moeten we het zonder de ­geschorste Moulin doen en dat is een serieuze opgave voor een ploeg als de onze. Kwantitatief zijn we niet sterk genoeg, daarom is het des te mooier wat we tot nu toe al verwezenlijkt hebben.”

Waasland-Beveren pakte dit seizoen al dertien punten tegen ploegen onder de top zes en mag zich zo de koning van de ‘kleintjes’ noemen. Vreven: “Ik win liever tegen rechtstreekse concurrenten dan tegen toppers. Maar we wonnen dit seizoen nog geen twee keer na elkaar. Dat willen we nu doen tegen Charleroi. Zo kunnen de drie zilveren punten van in Leuven meteen gouden worden.”

Essevee “op karakter” naar Play-off 1

Zulte Waregem ontvangt vanavond STVV. ­Afgelopen weekend werd de spektakelmatch in KV Mechelen met 3-4 winnend afgesloten na een magere nul op zes. “Ik had de jongens gezegd dat ze meer karakter moesten tonen als ze bovenin wilden blijven meedraaien”, zo zei coach Francky Dury zaterdag. “Als we nu zes op zes pakken in de thuiswedstrijden tegen STVV en de derby ­tegen Kortrijk dan zitten we op het juiste spoor.”

Dury zal het weliswaar bijna zeker zonder linksachter Bryan Verboom (buikspieren) en centrale verdediger Jöel Sami (heupbuiger) moeten doen. Marvin Baudry zal daardoor centraal spelen, Abdou Diallo zal net als in Mechelen uitwijken naar de linksachter. Spelmaker Onur Kaya is weer gezond en inzetbaar. Ook voor Karel D’Haene (knie) en Charni Ekangamene (voet) komt de wedstrijd te vroeg. De beloften van Zulte Waregem verloren maandagavond met 4-3 van KV Kortrijk.

Er waren gisteren nog zo’n 800 tickets te verkrijgen voor de partij tegen Sint-Truiden. De derby van zondag tegen KV Kortrijk is bijna uitverkocht. Er zijn nog 300 kaarten beschikbaar. Voor de aftrap zal er een minuut applaus zijn voor de overleden Rik Vererfven. Hij stierf op 91-jarige leeftijd en was 42 jaar secretaris bij het toenmalige KSV Waregem.

Erichot ook niet tegen Standard

Bij STVV maakt Jean-Luc Dompé zijn comeback na een adductorenletsel en een licht auto-ongeval. Maar een basisplaats vanavond tegen Zulte Waregem zit er zeker niet in. O’Loughlin: “Het positieve nieuws is dat hij weer bij de groep hoort. Als het nodig is, kan hij ook invallen.” Yvan Erichot (knieblessure) kreeg gisteren een inspuiting. Hij moet het dus enkele dagen rustig aan doen. Daardoor staat vast dat ook de clash met Standard te vroeg komt. Victorien Angban wordt gespaard met het oog op de match tegen Standard komend weekend.

Ruytinx scoort bij beloften KVO

De beloften van KV Oostende behaalden een 3-1-zege tegen Sint-Truiden. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Voor KVO scoorden Bjorn Ruytinx, Boreux en Coulibaly. Opstelling: Verlinden, Locigno, Luissint (Benvindo Panzu), Seron, Willems (Boujouh), De Schutter, Blazevic (Gilliaert), Boreux, Coulibaly, Ruytinx, Segbia (Chajia).

Het college van burgemeester en schepenen gaf groen licht voor de bouw van de hoofdtribune (capaciteit 3.742 zitplaatsen) aan de westelijke zijde van het Albertpark. De uitbreiding van het stadion voldoet aan de UEFA-normen.

Aangeboden door onze partners