BV’s geven tips om Oostende beter te leren kennen

De bekende Vlamingen Barbara Sarafian, Marcel Vanthilt,Tatyana Beloy, Katja Retsin en de Nederlandse Rick de Leeuw hebben een boon voor Oostende en mogen zich sinds kort de ambassadeurs van de kustplaats noemen. Naar aanleiding van deze titel delen ze hun favoriete adresjes in de badstad.

vwh

Barbara Sarafian

Brasserie Du ParcBrasserie Du Parc is een ongelofelijk mooie plek. De tijd is er blijven stilstaan en je drinkt er nog koffie uit een klassieke cafetière. Cappuccino’s vind je er niet, wel een lekkere “French press” zwarte koffie. Je ziet er alle leeftijden en daar hou ik van.

Marie-Joséplein 3

Riviera’s Ochtends haal ik mijn brood en croissants in de Riviera. Ik hou van de geur van versgebakken brood.

Torhoutsesteenweg 16

MosselhuisIn dit bruine café kan je lekkere mossels eten voor 18 euro met verse frieten en huisgemaakte mayonaise. Hier moet je zijn als je voor échte prijs kwaliteit.

Nieuwstraat 14

Marcel Vanthilt

Brasserie AlbertDit is een zeer grote aanwinst voor Oostende én het Thermae Palace Hotel. Vroeger was dit enkel de ontbijtzaal van het hotel. Anders kon je er niet in, enkel per uitzondering soms eens ‘s avonds bij speciale gelegenheden. Nu kan je in de gaanderijen op de Parijse stoeltjes dicht bij de zee zitten. De kaart en hetgeen ze brengen is verzorgd en de service is top.

Thermae Palace – Kon. Astridlaan 7

Het oude postgebouw: Belle Du Jour & CultuurcaféAls je even van de toeristische keuken wil vertrekken is Belle du Jour fantastisch. Het gebouw van de post is zelf ook gewoon magnifiek. Het is fijn dat het oude postgebouw eindelijk terug open is. Ik ging daar vroeger de post op de bus doen, samen met mijn moeder. Het Cultureel centrum is een grote aanwinst. Kijk zeker eens wat er speelt, heel vaak zie je grote gezelschappen op de affiche staan.

Hendrik Serruyslaan 18a

Frituur KombuisZulke plekken worden zeldzaam in België. Zo een echt een frituurrestaurant. Waar het frituur in het restaurant staat. Naast de frietketel staan er tafels. Van mosselen, steak, gebakken kabeljauw, gebakken tong: het eten is er goed.

Van Iseghemlaan 24

Tatyana Beloy

Funky Vintage & White interiorIn de Funky Vintage in de Karel Janssenslaan heb ik al heel wat interieurspullen gekocht voor m’n appartement. Ook bij White Interior ga ik graag eens langs. De spullen worden er zodanig in een setting geplaatst dat je ze direct ziet passen bij je thuis. Je vindt er een indrukwekkende verzameling Scandinavische vintage meubelen, maar ook een mooie collectie Belgische en Italiaanse topstukken uit de 50’s en 60’s.

Funky Vintage - Karel Janssenslaan 18White Interior - Langestraat 55

Marvin Gaye wandelingHet feit dat Marvin Gaye enkele jaren in Oostende heeft gewoond heeft iets heel mythisch. Bovendien heeft hij zijn bekendste nummer 'Sexual healing' in een appartement op de zeedijk geschreven! Heel wat plaatsen in Oostende hebben een link met de artiest, en die ontdek je allemaal tijdens de wandelroute. Via een app op je telefoon ontdek je alle plekjes voor een top wandeling van twee uur.

Dienst toerisme – Monacoplein 2

Charcuterie MazureIk eet geen vlees, maar ik heb al heel veel mensen meegenomen naar Mazure voor de beste préparé. De charcuterie bestaat al meer dan 60 jaar. Het is een familiebedrijf en alles wordt er met liefde gemaakt. Ze maken ook heel lekkere broodjes, en fair van prijs. Simpel maar goed.

Kapellestraat 4

Katja Retsin

Restaurant BotargaMeer dan 10 jaar geleden ben ik in een koude novembermaand voor de eerste keer mama geworden. Toen ik de kraamkliniek verliet zijn we onmiddellijk naar Oostende gereden en zijn we in dit restaurantje terechtgekomen. De bediening is er superleuk en het eten geweldig. Jan is zot van de vissoep daar en ik ben fan van de kabeljauw.

Albert I promenade 64

Altar van Kris MartinDit is een kunstwerk die deel uitmaakte van de Salut d’honneur Jan Hoet. Het is een open venster waardoor ik naar de zee kan kijken. Maar ook het feit dat het geïnspireerd is op het Lam Gods, dat in mijn thuisstad hangt, maakt het toch weer iets specialer voor mij.

Strand Oostende, ter hoogte van de Koninklijke Gaanderijen.

De vismijnVoor we naar huis rijden passeren we eerst nog even langs de vismijn om wat verse vis te kopen. De vis die je daar kan kopen vind je gewoonweg niet in het binnenland.

Visserskaai 37

Rick de Leeuw

Café de KoekoekVroeger was De Koekoek 7/7, 24/24 open. Er waren geen deurklinken, want de deur was altijd open en daardoor was het is een ankerpunt in vele levens. Voor mij is de koekoek een zekerheid in onzekere tijden. Telkens ik in de badstad ben, probeer ik er binnen te springen om een halve kip te eten.

Langestraat 38-40

LafayetteLafayette is voor mij het symbool van plezier maken. De DJ haalde vroeger zijn platen reeds rechtstreeks uit London, die kwamen dan met de boot aan in Oostende. De plek was steeds een voorloper, en je hoorde er de nieuwste muziek. Alles en iedereen komt hier samen: rijk en arm, oud en jong.

Langestraat 12

La Passion Interdite La Passion Interdite is een bed and breakfast in de Hazegrasbuurt, de vroegere hoerenbuurt. In deze buurt vind je ook de befaamde De Smet de Naeyerbruggen terug. De B&B was vroeger een bordeel, maar nu een zeer charmante plaats om te overnachten.

Graaf de Smet de Naeyerlaan 16

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten