Airbus moet meer A320’s maken

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De Europese vliegtuigbouwer Airbus gaat de productie opdrijven van de A320, een toestel voor de middellange afstand. Tegen medio 2019 wil Airbus er 60 per maand afwerken, zo kondigde Airbus vrijdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers aan.

Nu zit de productie op 42 toestellen per maand en eerder was al besloten om dit te verhogen naar 50 kisten. De fabriek in het Duitse Hamburg zal er nu een vierde productielijn bijkrijgen en de productie in het Zuid-Franse Toulouse wordt geoptimaliseerd.

China

Donderdag nog haalde Airbus in China een megaorder binnen voor de A320. Het land koopt 130 vliegtuigen van het bedrijf, waarvan honderd A320-toestellen. De totale order is ongeveer 17 miljard dollar (15,5 miljard euro) waard. De vliegtuigen worden aangeschaft door de publieke instelling die als ‘verkoopscentrale’ dient voor de Chinese luchtvaartmaatschappijen.

Vrijdag volgde een twee grote Chinese order voor de luchtvaartgroep, eveneens wereldkundig gemaakt tijdens het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het land koopt honderd H135-helikopters voor zowat een miljard euro en Airbus zal een productielijn bouwen in China.

Meer winst

In het derde kwartaal kon Airbus 42 procent meer winst in de boeken schrijven (376 miljoen euro), met dank aan de goede vraag op de markt en de gunstige dollar.

Door
VOOR ABONNEES