België vernedert Brazilië in laatste groepsmatch op WK korfbal

Bron © BELGA

De Belgische korfballers hebben zondag in sporthal Bourgoyen Gent ook hun derde groepswedstrijd op het WK met duidelijk verschil gewonnen. Tegen Brazilië haalden de Diamonds het met 62-15 (rust: 32-7). Vier Belgen (Mitch Lenaerts, Nick Janssens, Brent Stuyf en Jesse de Bremaeker) hadden met zeven goals een groot aandeel in de monsterscore.

Vrijdag opende België het toernooi met 51-17 winst tegen Australië. Zaterdag werd het 47-14 tegen Rusland. België is, uiteraard, winnaar van groep A en stoot nu door naar de tweede ronde, samen met Australië of Rusland. Die spelen zondagavond tegen elkaar in Gent.

De nummers een en twee uit de vier poules gaan in de tweede ronde door naar de kampioensgroepen, de nummers drie en vier worden onderverdeeld in de verliezersgroepen. België organiseerde het WK voor het laatst in 1991. Toen versloeg België in de finale Nederland, dat zaterdag met 35-12 won van Duitsland. In de voorbije vijf edities (1995, 1999, 2003, 2007 en 2011) was Nederland in de finale telkens te sterk voor België.

    AANGERADEN
    Meest recent