België plaatst zich voor halve finales op WK korfbal

Bron © BELGA

Foto: Twitter

België heeft dinsdag op het WK korfbal in kwartfinalegroep E Catalonië geklopt en zich zo verzekerd van een plaats bij de laatste vier. In Tielen werd het 24-14. Bij de Belgen lukten Mitch Lenaerts en David Peeters elk 4 treffers.

De Diamonds, die in groep A na drie zeges op de eerste plaats geëindigd waren, ontmoeten woensdag om 20u Taiwan in een duel om de leidersplaats in hun poule. Het Taiwanese team won dinsdag met 17-31 van Rusland. De Russen zaten samen met de Belgen in poule A, waardoor tegen dat land niet meer gespeeld moet worden in kampioensgroep E.

In de stand staan de Belgen samen met Taiwan aan de leiding met 6 punten. Catalonië en Rusland zijn puntenloos. De eerste twee van elke kampioensgroep bereiken de halve finales.

In de andere kampioensgroep klopte titelverdediger Nederland China met 60-12. Engeland was met 15-24 te sterk voor Duitsland. Nederland en Engeland staan op kop met 6 punten. Duitsland en China hebben 0 punten.

België organiseerde het WK voor het laatst in 1991. Toen versloegen de Belgen in de finale Nederland. In de voorbije vijf edities (1995, 1999, 2003, 2007 en 2011) was Nederland in de finale telkens te sterk voor België.

    Meest recent