Porsche Noord-Amerika schort verkoop Cayenne diesel op

Bron © BELGA

Foto: EPA

Het Noord-Amerikaanse filiaal van de Duitse sportwagenbouwer Porsche, een dochter van autoconcern Volkswagen (VW), heeft de verkoop opgeschort van de dieselmodellen van terreinwagen Cayenne ‘tot nader order’. Dat maakte Porsche Noord-Amerika dinsdagavond bekend. De Amerikaanse autoriteiten hadden maandag gemeld dat de wagens uitgerust werden met sjoemelsoftware, een bericht dat door de autobouwer meteen ontkend werd.

‘Porsche Cars North America heeft vandaag beslist, met het oog op de onverwachte waarschuwing van het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming EPA, om vrijwillig en tot nader order de verkoop van de Porsche Cayenne diesel modeljaar 2014 tot 2016 op te schorten’, klinkt het in een persbericht.

Porsche, dat voor het eerst gelinkt wordt aan het milieuschandaal met de sjoemelsoftware bij VW, liet weten ‘verbaasd’ te zijn over de aantijgingen. ‘Tot dusver toonde alle informatie waarover we beschikken aan dat de Porsche Cayenne volledig aan de normen voldeed’, aldus het Noord-Amerikaanse filiaal van de sportwagenbouwer maandag.

Door