Toyota investeert miljard in artificiële intelligentie in Silicon Valley

Bron © Belga, Reuters
  • Voorzitter van de groep, Akio Toyoda

Het Japanse autoconcern Toyota richt in de Verenigde Staten een onderneming op voor onderzoek en ontwikkeling gespecialiseerd in artificiële intelligentie en robotica.

De autoconstructeur investeert voor het onderzoeksproject een miljard dollar (900 miljoen euro) in vijf jaar. Dat bedrag komt bovenop de 50 miljoen dollar die Toyota al had aangekondigd te investeren in onderzoek naar artificiële intelligentie dat in Stanford University, ook in Silicon Valley, en in het Massachusetts Institute of Technology, in Cambridge, gevoerd wordt.

De zetel van de nieuwe structuur, Toyota Research Institute, zal zich bevinden in Silicon Valley. Een tweehonderdtal werknemers zal er starten vanaf januari volgend jaar. Dat zei Akio Toyoda, voorzitter van Toyota Motor Corp. tijdens een persconferentie vrijdag.

De investering is niet louter voor zelfrijdende wagens, klonk het. Er wordt gekeken naar technologie die onze dagelijkse levensstijl veiliger moet maken. Bij de productie van wagens zet Toyota al veel gesofisticeerde robots in.

Door
AANGERADEN