Belgian Diamonds moeten wereldtitel aan oranje laten

Bron © BELGA

Foto: Twitter

De Belgian Diamonds zijn er zondag in de Lotto Arena in Antwerpen niet in geslaagd de wereldtitel korfbal te veroveren. In de finale was Nederland met 18-27 te sterk. Bij de rust stonden de Belgen twee punten in het krijt: 11-13.

Het eerste punt was voor België en dat was meteen ook de enige keer in de partij dat de Belgen op voorsprong stonden. De Nederlanders liepen tot 2-5 en 3-6 uit. België kwam nog terug tot 6-6, maar daarna had Nederland steeds het voortouw. De Diamonds hielden het verschil wel beperkt. Tot 15-17 in de 34e minuut bleven ze aanklampen. In het slotkwartier zagen de ruim 4.000 toeschouwers, onder wie koning Filip, Nederland definitief afstand nemen.

De Nederlander Richard Kunst was met acht punten topscorer van de partij. Voor België waren Jesse De Bremaeker (7), Nick Janssens (3), Nikki Schilders (3), Davor Duronjic (2), Patty Peeters, Jari Hardies en Karen Van Camp trefzeker.

Het brons ging net als op het vorige WK, vier jaar terug in China, naar Taiwan. In de wedstrijd om de derde plaats won Taiwan met 21-12 van Engeland. Voor Taiwan is het de derde bronzen plak, na 1991 en 2011.

Het was de tiende editie van het WK korfbal. Ook de vorige negen keer stonden Nederland en België in de finale tegenover elkaar. Alleen in 1991, toen het WK eveneens in België plaatsvond, kon ons land Nederland het goud afsnoepen. De Diamonds wonnen toen met 11-10.

    Meest recent