Sepp Blatter mag het ziekenhuis verlaten

Blatter werd vandaag ontslagen uit het ziekenhuis.© AFP

De ontslagnemende en geschorste Fifa-voorzitter Joseph Blatter is ontslagen uit het ziekenhuis. Dat meldde zijn woordvoerder Klaus Stöhlker donderdag. De 79-jarige Zwitser werd gehospitaliseerd wegens naar verluidt een kleine inzinking, een gevolg van de recente Fifa-schandalen.

Blatter werd woensdag door zijn dochter Corinna opgehaald. “Hij is nu opnieuw thuis”, aldus Stöhlker, die beweert dat Blatter dinsdag op zijn privébureau in Zürich aanwezig zal zijn. “Hij voelt zich goed. Hij heeft enkel nood aan de goede lucht in Wallis (het Zwitserse kanton waar Blatter woont).” Volgens de krant ‘Messager du Valais’ verbleef Blatter twee weken in het ziekenhuis.

Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini werden begin oktober voor 90 dagen geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA. De Fransman zou in 2011 een verdachte betaling hebben ontvangen van Blatter. Tijdens deze schorsing mag de Zwitser de gebouwen van de Wereldvoetbalbond niet betreden. In september opende het Zwitserse gerecht tevens een strafrechtelijke procedure tegen Blatter op verdenking van corruptie, wanbeheer en verduistering.

Joseph Blatter opgenomen in ziekenhuis

© AFP

De ontslagnemende FIFA-voorzitter Joseph Blatter is gehospitaliseerd. De 79-jarige Zwitser zou maandag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat meldde zijn adviseur Klaus Stöhlker woensdag.

Blatter, geschorst door de ethische commissie van de FIFA, is momenteel aan het herstellen nadat hij tijdens het weekend naar het ziekenhuis was gebracht. “De artsen zeggen dat hij vanaf dinsdag opnieuw mag werken”, aldus Stöhlker. Het is niet duidelijk waarom de voorzitter van de Wereldvoetbalbond in het ziekenhuis is opgenomen. “Hij heeft me gezegd dat zijn hoofd en zijn hart oké zijn”, stelde zijn adviseur. Vorige week kreeg Blatter van artsen te horen dat hij nood heeft aan rust.

Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini werden begin oktober voor 90 dagen geschorst. De Fransman zou in 2011 een verdachte betaling hebben ontvangen van Blatter. Blatter wil naar eigen zeggen voorzitter blijven tot het buitengewone FIFA-congres van 26 februari, wanneer de FIFA-leden zijn opvolger kiezen. “Ik ben de verkozen FIFA-voorzitter. Ik ben door de 209 federaties die lid zijn van FIFA verkozen. Geen commissie ter wereld kan me afzetten”, zei hij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten