Agfa-Gevaert bevestigt in derde kwartaal

© BELGA

Beeldverwerkingsgroep Agfa-Gevaert uit Mortsel heeft in het derde kwartaal bevestigd, met een verhoging van omzet en winst. Het bedrijf herhaalt zijn verwachtingen.

svg

De omzet kwam uit op 661 miljoen euro, 3,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. ‘Onze resultaten van het derde kwartaal voldoen aan onze verwachtingen. Omdat het stoppen van de omzeterosie een van onze belangrijkste aandachtspunten voor dit jaar is, ben ik tevreden met de voortgezette omzetgroei’, stelt topman Christian Reinaudo in een persbericht.

De afdeling Agfa Health Care presteerde het best, met een omzetgroei van 6,6 procent. De grootste afdeling, Agfa Graphics, boekte een omzetstijging van 3 procent. De omzet van de kleine divisie Agfa Specialty Products daalde met ruim 4 procent, vooral door de achteruitgang van de traditionele filmactiviteiten.

Stevige nettowinst

Reinaudo toont zich ook tevreden met de ‘stevige nettowinst, die onze operationele verbeteringen en het succes van onze reorganisatie-inspanningen weerspiegelt’. Agfa-Gevaert boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 33 miljoen euro, tegen 9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De beeldverwerkingsgroep herhaalt de doelstelling om dit jaar ‘een recurrente ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van om en bij de 10 procent van de omzet te halen’.

Op middellange termijn wil Agfa-Gevaert groeien naar een jaaromzet van 3 miljard euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten