Michaël R. Roskam begonnen met opnames Amerikaanse reeks

Regisseur Michaël R. Roskam, bekend van “Rundskop” en “The Drop”, start deze week in Berlijn met de opnames van de Amerikaanse reeks “Berlin Station”, een hedendaags spionagedrama met in de hoofdrollen Richard Armitage en Rhys Ifans.

jdb

Roskam regisseert de eerste twee afleveringen en treedt ook op als uitvoerend producent. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fond (VAF) maandag. Vanaf het najaar van 2016 zal de serie op de Amerikaanse premiumzender EPIX lopen. Auteur van de reeks is Olen Steinhauser, die bekend is voor een romanreeks over de Koude Oorlog en een over de spion Milo Weaver. De serie vertelt het verhaal van Daniel Meyer, die aankomt op het in Berlijn gevestigde buitenlandkantoor van de CIA, met als missie de bron te ontmaskeren die klokkenluider Thomas Shaw van informatie voorziet.

Derde speelfilm

De keuze voor Roskam is te verklaren door de “pittige en uitgesproken manier waarop hij het genre van de film noir beheerst”, zegt Amy Powell, directeur van Paramount TV. Zij produceren samen met Anonymous Content, bekend van “True Detective”, de serie. Roskam vormt samen met Steinhauser “het ideale creatieve team om aan deze rauwe, moderne spionagethriller te werken”, aldus nog Powell.

Behalve Armitage (“The Hobbit: The Battle of the Five Armies”) en Ifans (“The Amazing Spider-Man”) speelt ook Richard Jenkins (“The Visitor”) mee.

Het VAF laat verder nog weten dat Roskam zich na de regie van de “Berlin Station”-afleveringen “naar alle verwachting” zal toeleggen op de voorbereiding van “Le Fidèle”, zijn derde speelfilm. De opnames van die film staan voor volgend jaar gepland, de release in 2017. Daarnaast bereidt Roskam ook verder de pilootaflevering voor van de HBO-reeks “Buda Bridge”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook