CLUBNIEUWS. Lokeren kan rekenen op geheim wapen tegen Club, AA Gent wil Noorse vleugelspeler

© Belga

© photonews

Het Lokeren van Georges Leekens kan in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge eindelijk een beroep doen op de langverwachte Hamdi Harbaoui. De spits is speelgerechtigd tegen blauw-zwart. AA Gent heeft dan weer een oogje laten vallen op een 22-jarige Noor, waar het de geldbuidel flink voor zou willen opentrekken. Onze dagelijkse lading clubnieuws...

alve, kvu, vdm, mg, rpo, jrm, jve, thst, ydb, waw, jüs, gus, sks

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Harbaoui speelgerechtigd tegen Club Brugge

Goed nieuws voor Sporting Lokeren en Hamdi Harbaoui. De gewezen topschutter kan eindelijk aantreden voor de Waaslanders. Gisteren gaf de FIFA de spits gelijk in de zaak tegen Qatar SC. Harbaoui werd naar eigen zeggen drie maanden niet betaald en verbrak zijn contract. Zijn ex-werkgever claimde dat er wel een voorschot werd betaald en spande een zaak aan. Tevergeefs dus. Intussen maakt de KBVB alles in orde zodat Harbaoui morgen kan debuteren in de beker tegen Club Brugge. Voor de inhaalwedstrijd tegen Anderlecht van 23 december blijft Harbaoui niet-speelgerechtigd.

Verbauwhede (ex-Club) zoekt club in België

Het contract van Glenn Verbauwhede bij de Zuid-Afrikaanse topclub Mamelodi Sundowns is in onderling overleg verbroken omdat hij er geen perspectief op spelen kreeg. De ex-doelman van Club Brugge en Kortrijk zoekt nu naar een nieuwe club, bij voorkeur in België. “Ik ben fit, gratis én heb geen hoge salariseisen”, prijst de 30-jarige goalie zichzelf aan. Verbauwhede vertrok na een passage bij Westerlo in 2013 naar Zuid-Afrika. Mede door blessures werd het geen succesvol avontuur. “Sportief niet, maar Zuid-Afrika heeft me wel volwassener gemaakt. Ik werd vorig seizoen uitgeleend aan Free State Stars. Elke dag reed ik 300 kilometer heen en 300 kilometer terug. De armoede die ik onderweg gezien heb, geeft toch een andere kijk op het leven. Materialisme zegt me niets meer.”

AA Gent wil buitenspeler van ex-club Odegaard

De Noorse krant Drammen Tidende is formeel: AA Gent zou bereid zijn een flink bedrag uit te geven aan de 22-jarige Noorse buitenspeler Gustav Wikheim van Strømsgodset, de Noorse club waar ook Marvin Ogunjimi speelt en waar Real Madrid het 16-jarige toptalent Martin Odegaard wegplukte. Wikheim, die een Braziliaanse moeder heeft, geldt als een groot talent dat afgelopen zomer al gegeerd was door Midtjylland, tegenstander van Club Brugge in de Europa League. Hij is Noors jeugdinternational en scoorde 9 keer in de Noorse competitie die net is afgelopen. Sportief directeur van Strømsgodset Jostein Flo bevestigt dat een club van het Europese vasteland fors wil betalen voor Wikheim.

Dendoncker en Kara met pijn, rust voor Suarez

Naast Frank Acheampong, nog minstens drie weken out met een enkelblessure, mist Anderlecht vanavond op het veld van KV Kortrijk ook Leander Dendoncker. “Op scans is niets te zien, maar Leander heeft pijn in de knie en is niet klaar”, zegt Hasi. Tweede doelman Davy Roef krijgt in de beker de voorkeur op Proto. Suarez wordt vanavond wellicht gespaard. Kara zit met pijn in de bil en blijft daarom ook een groot vraagteken. Als de Senegalees niet opgelapt raakt, krijgt paars-wit met Nuytinck en Deschacht twee linksbenige verdedigers in het hart van de defensie.

Sifakis krijgt nieuwe kans

Tweede doelman Michalis Sifakis start vanavond voor de tweede keer dit seizoen in doel bij KV Kortrijk. Eerder kreeg hij zijn kans in de vorige bekerronde tegen Brakel en in enkele oefenwedstrijden. De ex-international van Griekenland streek deze zomer neer in Kortrijk, maar moest tot nu toe in de competitie telkens Darren Keet voor zich dulden. Van Eenoo krijgt tegen Anderlecht waarschijnlijk de voorkeur op Kristof D’Haene, die volgend weekend dan mogelijk opnieuw zijn kans krijgt. Kage blijft nog een poosje uit. Birger Verstraete, vorig weekend op de bank, verdwijnt door de terugkeer van kapitein Nebosja Pavlovic weer uit de selectie. Klaasen behoort wel opnieuw tot de wedstrijdkern.

Bizot vervangt mogelijk Köteles in doel

Mogelijk zet Peter Maes vanavond Marco Bizot in doel voor de bekerwedstrijd van Genk tegen Charleroi. De Genkse coach selecteerde dezelfde twintig spelers als tegen AA Gent. De loketten zijn vanavond voor de thuisfans vanaf 18 uur geopend. Tegen Charleroi en Anderlecht gelden nog dezelfde veiligheidsmaatregelen als vorige zaterdag. Handtassen en rugzakken blijven dus verboden. De revalidatie van Julien Gorius loopt vertraging op. De Fransman hervatte te enthousiast na zijn enkelblessure en blijft nu last hebben van het gewricht tijdens de individuele trainingen. Anderlecht komt zeker te vroeg. Beter nieuws is er voor Hamalainen, die na zijn meniscusoperatie iets vroeger zou kunnen terugkeren.

Babyboom bij KV Oostende

De KVO-familie is uitgebreid met twee baby’s. Bjorn Ruytinx werd vader van dochter Norah. Baptiste Schmisser heeft een zoontje Mathis. KV Oostende zal de twee geboortes zaterdag met een passend geschenk vieren voor de aftrap van de thuismatch tegen Sint-Truiden. Ook Sébastien Siani mag delen in de feestvreugde. Onlangs rondde de middenvelder de kaap van honderd officiële wedstrijden bij de groen-rood-gelen.

Dinsdag is de laatste hand gelegd aan de nieuwe zitjes van de C-tribune, de spionkoptribune achter het doel aan de Leopold Van Tyghemlaan. De zitjes hebben rugleuningen waardoor KV Oostende voldoet aan stadioncategorie 4 van de UEFA, de hoogst haalbare norm. Zaterdag kunnen de supporters in de C-tribune dus de nieuwe zitjes uittesten tijdens de thuismatch tegen Sint-Truiden.

Emilio Ferrera roteert op twee of drie posities

Alhoewel hij de bekerwedstrijd op het veld van Moeskroen even belangrijk vindt dan de andere matchen, zal Emilio Ferrera bij OHL allicht op twee of drie ­posities roteren. Centraal achterin gaat het om een gedwongen wissel omdat Volovyk (rug) out is. ­Reynaud, zaterdag tegen Westerlo geschorst, zou normaal vandaag niet spelen, maar moet nu toch aan de bak. Kostovski, pas terug na een schouderoperatie, mag allicht deze wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. Centraal op het middenveld krijgt Bostock waarschijnlijk rust. “Meer zal de coach wellicht niet roteren omdat hij de prille basis wil behouden en verder perfectioneren”, aldus adjunct Patrick ­Asselman.

Knie houdt Coosemans van de bank

Colin Coosemans zit vanavond niet op de bank tegen zijn ex-club Waasland-Beveren. De tweede doelman van KV Mechelen heeft een gezwollen knie na een ongelukkige val. Satli ontbrak gisteren om familiale redenen op training en is er straks ook niet bij. Cissé (hamstrings) werkt toe naar het competitieduel tegen Moeskroen. Volkov keert terug in de kern, net als kersvers vader Van Damme. Jankovic is duidelijk over de beker: “We willen all the way naar de Heizel.”

STVV met vertimmerd elftal

STVV treedt vanavond op Standard aan met een vertimmerd elftal. Deels uit noodzaak, deels een bewuste keuze om enkele spelers rust te gunnen met het oog op de competitie, zoals Cuevas en Fernandes (die wel op de bank zit). Angban (lies) en Ono (hamstrings) zijn out. In doel wordt William Dutoit vervangen door Yves De Winter. Niet wegens het nakende vaderschap van de Fransman, wel wegens een afspraak bij het begin van het seizoen. Met aanwinst Tchité zal gedoseerd worden omgesprongen. Bagayoko keert opnieuw terug in de ploeg en ook Schils krijgt weer een kans. Hendrickx verhuist naar de flank. Lazaar krijgt ­allicht zijn eerste ­basisplaats van het seizoen.

Loketten gesloten op Westerlo

Tickets voor de bekerwedstrijd tussen Westerlo en Antwerp zijn nog tot 12 uur beschikbaar op het secretariaat van de Kemphanen. ’s Avonds zijn de loketten gesloten. Annys (heup), Petkovic (hamstrings), Lecomte (enkel), Jeurissen en Sakor zijn niet beschikbaar.

Aangeboden door onze partners