Van Overtveldt houdt vast aan begrotingsevenwicht in 2018

Bron © VRT, De Standaard

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Foto: Photo News

Hoewel anonieme bronnen binnen de regering een begrotingsevenwicht in 2018 al in vraag hebben gesteld, blijft minister van Financiën Van Overtveldt duidelijk: ‘Het is de bedoeling van de regering om het structurele begrotingsevenwicht intact te houden in 2018.’ Dat zei hij in ‘De Zevende Dag’.

‘Nog één klein vraagje’ had presentator Tim Pauwels van De Zevende Dag voor minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA): of hij vasthoudt aan een begrotingsevenwicht in 2018. ‘U noemt dat een klein vraagje’, riposteerde Van Overtveldt, ‘maar ik vind dat een heel belangrijke vraag. Het is inderdaad de bedoeling van de regering om het structurele begrotingsevenwicht in 2018 intact te houden.’

Nochtans waren er eerder al veel vragen gesteld over dat evenwicht. Ook anonieme bronnen binnen de regering hebben al gezegd dat het begrotingsevenwicht houden heel moeilijk zal zijn.

‘Het is geen geheim dat er nog werk aan is’, zegt Van Overtveldt. ‘Maar de taxshift is al tot 2018 gefinancierd. Voor de begroting zal veel afhangen van de omstandigheden: de omvang van de economische groei, de inflatie,... Maar de regering blijft kort op de bal spelen.’

Dat de regering al een aantal economisch meevallers heeft meegerekend om het begrotingsevenwicht te bereiken, ontkent Van Overtveldt.

Door
AANGERADEN
Meest recent